Beste huisarts,

Bedankt voor uw interesse in de enquête van Vias institute rond rijgeschiktheid binnen de huisartsenpraktijk. Het invullen neemt in totaal ong. 15 minuten in beslag en kan desgewenst onderbroken worden. We raden wel aan de enquête in één keer in te vullen.

De enquête gaat in eerste instantie in op huidige huisartspraktijken en meningen met betrekking tot rijgeschiktheid in het algemeen, alsook op de mogelijkheid om gebruik te maken van een tool die geïntegreerd is in het elektronisch medisch dossier (EMD) om de huisarts medico-legale beslissingsondersteuning te bieden voor rijgeschiktheid.

In het tweede deel van de enquête ligt de focus op oudere patiënt-bestuurders en op mogelijke hulpmiddelen ter ondersteuning van de huisarts om ouderen met een “potentieel” verhoogd risico voor het veilig autorijden op een snelle en efficiënte manier te identificeren. Een detectie kan vervolgens aan de basis liggen van een volgend gesprek, een advies, een doorverwijzing, of misschien zelfs een beslissing inzake rijgeschiktheid.

De enquête start met enkele socio-demografische en huisartspraktijk gerelateerde vragen.

Uw antwoorden worden anoniem behandeld en worden enkel gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden.

Indien U vragen hebt, aarzel niet om Vias institute te contacteren via sofie.boets@vias.be.

Alvast bedankt voor uw medewerking,

Vias institute
Haachtsesteenweg 1405
1130 Brussel
www.vias.be

Klik hier om te starten